top of page
  • Writer's pictureMysteriousPedia

DESCHIDEREA Evangheliei de catre PREOT…pacat, vrajitorie sau practica ortodoxa ?



„Deschiderea cărții” este un „ritual” asemanator cu vrăjitoria și ghicitul iar Biserica nu a încurajat niciodată folosirea Sfintei Scripturi pentru „descifrarea ” unor mesaje divine, în sensul vizualizarii viitorului.

Preotii batrani , cu har si cu frica lui Dumnezeu spun ca “ deschiderea cartii “ se încadrează la vrăjitorie. Să te folosesti pentru vrăjitorie de cărţile sfinte este un mare pacat !!!

Asemenea „deschideri de cărți” au început să fie făcute însă și cu alte cărți sfinte cum ar fi Psaltirea sau cu Pidalionul cu scopul singur de a înșela persoanele naive cu privire la viitor

Sub orice formă ar fi întâlnită aceasta -„deschiderea cărții” spre a află viitorul -, ea va rămâne o manipulare liturgica grava.

Cei care „deschid” Evanghelia nu fac de fapt decât sa deschida usa raului si să închidă usa binelui bisericesc , atât lor, cât și celor care vin la ei pentru această vrăjitorie.

Profilul celui care „deschide cartea” și „închide raiul” este următorul: dornic de câștig, profitor de necazurile oamenilor, lipsit de credința și fără frică de cele sfinte si de Dumnezeu.

Practica de a „deschide cartea” este o metoda pe care nu o găsim în nici o carte de cult și care este contrară regulilor stabilite de Biserică pentru săvârșirea cultului.

Această practică înșelătoare compromite credința, identificând-o cu superstiția, pentru că i se cere preotului să ghiceasca deznodamantul unor probleme și să ofere răspuns solicitărilor. Raspunsul, de cele mai multe ori este in concordanta cu ce i-ar place preotului sa se intample sau conform cu convingerile sale.


Parintele Cleopa spunea : “…Vrajirea cu lucruri si cu cărti sfinte este al patrulea fel de vrajitorie si se cheamă „ghitia”. Acesti vrăjitori amestecă vrăjile lor cu rugăciuni, cu psalmi si cu alte cuvinte sfinte, adresate către Maica Domnului si către Sfinti, ca să poată însela mai usor pe cei slabi în credintă. Acest fel de vrăji îl obisnuiesc mai ales femeile cele rele, bătrînele si tigăncile, pentru a amăgi pe cei slabi la minte….”

“..Cei ce ghicesc prin deschiderea Psaltirii si a altor cărti sfinte, se opresc de împărtăsanie pînă la 7 ani, pentru că Psaltirea este o carte sfîntă cu multe proorocii în ea, insuflată de Duhul Sfînt si este pentru rugăciune, iar nu pentru ghicit si cîstigat bani spre osîndă. Acelasi păcat fac si unii preoti care „deschid cartea cum se spune în popor, si cad sub grea osîndă, atît ei, cît si cei care cer să le deschidă Sfînta Evanghelie…”

(Arhimandrit Cleopa Ilie)

Astfel infloreste o afacere de zeci de mii de euro in Romania: aflarea viitorului prin deschiderea Evangheliei. Sunt preoti ordodocsi care fac bani din temerile, nesiguranta si naivitatea oamenilor.. Va prezint cativa dintre acestia :

Ii veti cunoaste astazi pe cativa dintre preotii care deschid Evanghelia si trag astfel cartea de joc castigatoare pentru ei: au case, masini, restaurante si cluburi de noapte.

Claudiu Vrajitoru este preot la parohia din Liteni, un sat din judetul Suceava. I s-a dus vestea ca deschide Evanghelia .

In baza acestei indeletniciri preotul si-a facut o avere demna de invidiat : casa cu turnulete, restaurant si bar de noapte pe numele feciorului sau, de asemenea preot in sat –

Preturile solicitate sunt functie de problema .

Theodor Irimia este un batran preot din Iasi care slujeste la biserica Bărboi,

Dimineata, deschide Evanghelia in biserica. Seara, in particular, ghiceste in ea viitorul.

Singurul preot din Romania care a fost caterisit pentru ca ar fi deschis Evanghelia este Claudiu Vasilache.

Claudiu Vasilache s-a reorientat rapid si si-a construit in fata vilei o biserica, devenind astfel primul cetatean roman cu biserica privata.

Claudiu Vasilache si-a castigat faima de prooroc in satul Moreni din care a fost alungat dupa caterisire.

In satul Bont, din Cluj, la preotul Petru Budean

La momentul cand doi ziaristi au incercat sa faca un reportaj despre averea facuta de acest preot si l-au confruntat direct cu pangarirea celor sfinte prin aceasta practica, proetul Petru Budean si-a pus sutana in cap si a blestemat ziaristii amenintandu-i cu moartea.

Pios si cucernic preotelul…nu avem ce zice.

Dragii mei, dpinde doar de dvs daca va lasati pacaliti de asemenea farisei ai bisericii care se imbogatesc pe seama problemelor ds.sau mergeti pe o cale spirituala curata mai aproape de Dumnezeu.






708 views0 comments

Comments


bottom of page